Termékfejlesztésünk elvei

A kozmetikumoknak, megfelelő alkalmazás esetén nem szabadna károsítaniuk a bőrt. Miközben a reklámok egyre újabb és hatásosabb készítményekre hívják fel a figyelmet, folyamatosan nő a bőrük állapotára panaszkodó, elégedetlen vásárlók száma. Nyilvánvaló, hogy inkább a megelőzésre kellene koncentrálnia mindenkinek, s nem az esetleg mellékhatással járó gyógyszeres kezelésre.

A kozmetikumokkal szembeni érzékenység a mai kor bőrbetegsége, minden negyedik állampolgár találkozott már vele. A bőrgyógyászok szerint az allergiás bőrtünetek egyebek mellett azzal is magyarázhatóak, hogy az emberek egyre többféle olyan készítményt használnak, amelyekben érzékenyítő anyagok is találhatóak. Gondolni kell arra is, hogy a különféle kozmetikumokban található problémás anyagok terhelése össze is adódhat.

A kritizált anyagokra nem egyformán reagálnak az emberek. A vékony és világosabb bőrűek hajlamosabbak az érzékenységre. Ugyancsak gyakrabban fordul elő irritáció az agyonmosott, száraz bőrűek esetében. Előfordulhat, hogy valaki évekig használja panaszmentesen ugyanazt a kozmetikumot, s hirtelen válik rá érzékennyé a bőre.

A kozmetikumoknál az illatanyagokon kívül elsősorban a konzerválószerek, emulgálószerek és a festékek között fordulnak elő érzékenyítő anyagok, persze a gyártás során a készítményekbe kerülő szennyező anyagok (pl. króm, nikkel) is veszélyt jelentenek a bőr számára.
Az allergiára hajlamos egyéneknek, az érzékeny bőrűeknek, valamint a gyermekeknek különösen fontos, hogy kerüljék az egészségkárosító anyagokat tartalmazó kozmetikumokat.

A fentiek miatt cégünk az olcsó termékek dömping gyártása helyett a minőségi, érzékenyítő anyagokat nem tartalmazó kozmetikumok gyártására rendezkedett be és több mint harminc éves tapasztalat alapján fejlesztett ki ennek megfelelő receptúrákat.

Konzerválószerek

A kereskedelmi forgalomban lévő kozmetikumok általában 3 évig is felhasználhatóak (a natúrkozmetikumoknál 1 év a határidő általában). A cégünknél kifejlesztett konzerválási megoldás azonban az általunk gyártott natúrkozmetikumoknál is biztosítja a 24 hónapos eltarthatóságot. Ez kereskedelmi szempontból igen fontos és jelentős versenyelőnyt biztosít. A konzerválószerek biztosítják a készítmények mikroorganizmusoktól, gombáktól és baktériumoktól való védettségét. Nyilvánvaló, hogy minél hosszabb időre konzerválnak egy készítményt, annál több konzerváló anyagot kell alkalmazni. A nagy mennyiségű vizet és fehérjét tartalmazó készítményekhez nyilvánvaló, hogy több és sokféle konzerválószer szükséges. A szavatosságot leginkább a szintetikus, azaz szervezettől idegen anyagokkal biztosítják, vannak akik szerint, nem egyszer túlzott mértékben.

A 24 hónapos lejárati időt és a parabén és egyéb kémiai konzerválószer mentességet a korszerű anyagok használatával értük el. Rendelkezésre állnak a fekete retekből előállított konzerváló szerek is illetve a natúr kozmetikumokat minősítő szervezetek által elfogadott anyagok.

További jellemzők

A termékek színezék, és szintetikus parfüm mentesek! Illatosításhoz természetes illóolajokat, illetőleg az allergén összetevőktől mentes parfümkreációkat használunk amelyeket egy német parfümgyár állít elő számunkra. Minden termékben növényi emulgeátorokat, olajokat használunk. Nem használunk ellenben ásványi olajokat és származékait és állati eredetű termékeket.

A bőrápoló készítmények növényi eredetű fehérjék, gyógynövénykivonatok, ásványi anyagok és egyéb természetes alkotóelemekfelhasználásával készülnek.